PRESENTACIÓ

Benvinguts al meu blog.

Qualsevol persona que em conegui, sap que soc reservada en la meva vida personal. Però sense tenir clars els motius, em ve de gust compartir aquest blog amb vosaltres.

martes, 2 de noviembre de 2010

PANELLETS i CASTANYADA

A Catalunya hi ha una celebració que any rere any celebra menys gent. La Castanyada. 

De tota manera, a casa nostra vam celebrar-la, per no perdre la tradició.
Uns dies abans però, ja començava a preparar i comprar el que feia falta pels panellets, mirar receptes, trancar ametlles, bullir-les i pelar-les fins que va arribar el dia que em vaig determinar a fer els PANELLETS. 

Com els vaig fer? 
Doncs vaig picar 500g d'ametlles, 
Vaig bullir 300g de moniatos
Vaig ajuntar-hi 400g de sucre i a amassar una bona estona. 
Van sortir boníssims! 

Vam celebrar la castanyada a casa, a Rubió de Dalt. Van venir una parella d'amics (l'Anna i el Roger) que feia temps que teníem ganes de veure. Ens vam posar al dia xerrant de projectes i neguits mentre escarxofats a l'habitació, que aquella nit seria seva, ens fotiem uns nachos amb guacamole.

Al cap d'una bona estona fent-la petar, vam decidir anar a preparar el sopar, encendre el foc a terra  o "llar de foc", sinó el Roger no ho enten, i es pensa que un cop encès el foc a terra, ve el ritual de la dança del Unga-Unga.

Mentre menjavem l'amanida amb esparrecs que va prepar l'Anna a ritme de SPAMALOT, col·locavem la llonganissa, botifarra i cansalada al foc i va sortir carbonilla, però també ens la vam menjar. 

Per postre, com no podia ser d'una altra manera, ens vam menjar els panellets, acompanyats de la peli que feien a la tele "La señal" que ens va fer pujar a les habitacions amb els collonets per corbata.

L'endemà, vam fer una petita escurció a la Serra del Munt on hi ha un punt geografic. Les vistes eren precioses, i la tranquil·litat d'aquell lloc era indescriptible. 

Arribem a casa, els convidats van recollint les seves pertinences, ens acomiadem i desitjem que la proxima vegada que ens veiem no hagi de passar tant temps. 


Gràcies Anna, Roger i Ferran.


No hay comentarios:

Publicar un comentario